Delatnost kroz vreme

Index / Delatnost / Od nastanka kompanije do današnjih dana

Današnje preduzeće "VOJVODINAPROJEKT A.D." osnovala je "Zajednica železnica" 28. juna 1961. godine kao samostalnu organizaciju pod nazivom "Železničko projektantsko preduzeće".

Njihova tadašnja delatnost obuhvatala je projektovanje i izradu projekata, studije i analize niskogradnje, izradu investicionih programa i vršenje nadzora nad izgradnjom građevinskih objekata, vršenje opita i ispitivanje iz oblasti železnickog građevinarstva.

Godine 1973. dolazi do osnivanja "Jugoslovenske železnice" (JŽ) na nivou države, tako da prestaje realna potreba za projektantskom kućom koja bi služila samo ovoj oblasti. Zbog tog razloga "VOJVODINAPROJEKT A.D." postaje samostalno preduzeće.

U današnje prostorije (186 m²) koje se nalaze na Bulevaru Kralja Petra I 17 preduzeće se seli u februaru 1973. Svoje novo ime, koje i danas koristi, dobija 27. marta iste godine.

Polje aktivnosti nove firme se tada preusmerava sa železnice na srodna tržišta, tako da ona vrlo brzo počinje sa izradom projekata niskogradnje i hidrogradnje, u prvo vreme uglavom puteva.

Već početkom osamdesetih preduzeće se već skoro u potpunosti bavi izgradnjom lokalnih, magistralnih i regionalnih saobraćajnica. Osim toga, počinje takođe da se bavi i projektovanjem mostova, a krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina segment delatnosti se proširuje projektovanjem objekata hidrogradnje - vodovoda i kanalizacije (crpne stanice, uredjaji za preciscavanje otpadnih voda).

U tom periodu "VOJVODINAPROJEKT" osniva i sopstvenu laboratoriju za geomehanička ispitivanja i praćenje projekata, koja takođe služi i za ispitivanje materijala i izradu prateće dokumentacije.

Radi se o objektu veličine 80 m². Za sve to vreme ovo preduzeće zapošljava najkvalitetnije kadrove, inženjere i projektante iz navedenih oblasti.

Pronađite nešto zanimljivo Pretraga
Najpopularnije Kategorije